Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bakan Bilgin’den canlı yayında asgari ücret açıklaması: Yeni ara asgari ücret ne kadar olacak? 5 haneli asgari ücret gelişmesi

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den asgari ücretle ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye başladı. Dün bir TV programında canlı yayına konuk olan Bilgin, asgari ücretin 5 haneli olup olmayacağına ilişkin yaptığı açıklamasında, önemli ifadeler kullandı. Peki, yeni asgari ücret ne kadar olacak? 5 haneli asgari ücret gelişmesi

Vedat Bilgin 5 haneli asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamasında, “Şimdi rakamla ilgili bir şey söylemeyeyim. Fiyat artışlarını, fiyatların genel seviyesini ve ücretlerin reel alım gücünü ölçen birtakım parametrelerimiz var, ona göre değerlendiriyoruz” ifadesini kullandı.

KADEMELİ ZAM

Çalışma Bakanı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı olan Bilgin 24 TV canlı yayınına katıldı. Burada gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bilgin ilk açıklamasını 7 bin 500 TL üzerinde emekli maaşı alanlar için şu şekilde belirtti:

“Aslında biz, bu çalışmayı tamamlamıştık. Dosya dosya Meclis’e intikal ettirdiğimiz konular vardı fakat depremden sonra bunların bazıları yarım kaldı. Son hazırlıklarımızdan biri de 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan, 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzeri. Bunlara kademeli bir zam planlamıştık. Bunları inşallah temmuz ayında uygulamaya sokacağız”

DEĞERLENDİRME TEMMUZ AYINDA YAPILACAK

Kapsamlı bir düzenleme hazırladıklarını ifade eden Bakan Bilgin, “Prim gün sayısı çok az olan yaklaşık 450 bin insan var. Onlara sosyal devlet anlayışıyla ‘Sizin de bir geliriniz olsun’ diye maaş bağlanmış. Biz en düşük emekli aylığını 7 bin 500 lira yapınca onların da maaşı 7 bin 500 lira oldu ama 6 bin-7 bin maaşı olanlar da var. Kademeli olarak farklılaşmış yansıtma oranlarıyla onları dikkate alan bir değerlendirmeyi temmuz ayında yapacağız” dedi.

ASGARİ ÜCRET 5 HANELİ OLUR MU?

Asgari ücretle ilgili yöneltilen soru için 8 bin 506 TL’ye çıkardıklarını ancak hayat pahalılığı sebebiyle bu ücretin aşındığını belirtti. Bu sebeple temmuz ayında asgari ücrete yeni bir düzenleme yapacaklarını söyledi.

Bilgin, asgari ücretin 5 haneye çıkıp çıkmayacağıyla ilgili soruya “Şimdi rakamla ilgili bir şey söylemeyeyim. Fiyat artışlarını, fiyatların genel seviyesini ve ücretlerin reel alım gücünü ölçen birtakım parametrelerimiz var, ona göre değerlendiriyoruz” şeklinde devap verdi.