Editörün SeçtikleriGenelSağlık

İstanbul’da yaşayanlara kötü haber: Bugün duyuruldu! Bütün İstanbullular..

İstanbul’da yaşayan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Gelen son habere göre kuru gıda halinde toptan et satışı yapan işletmelerin bulunduğu yerde et ve sakatların özensiz ve hijyen koşullarına uygun olmayan şekilde saklandığı görüldü. Bütün İstanbullular buradan et yemiş olabilir! Sağlıktaki büyük tehlikeye ilişkin detaylar haberimizde

İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde yaklaşık 2 bin işletmenin bulunduğu Mega Center kuru gıda olarak toptan et satışı yapan işletmelerin olduğu bölümde sakatat ve et ürünlerinin şoke eden bir şekilde saklandığı görüldü. Hijyen kurallarına uyulmaması bütün İstanbulluları tedirgin etti.

Bu işletmelerin İstanbul’un pek çok noktasına toptan et satışı yaptığı belirtildi. Çalışanların bone, eldiven ve önlük gibi hijyen ürünlerini takmaması da herkesin dikkatini çekti. Et taşınan kamyonun içine çamurlu ayakkabılarla basılarak muhafaza edildiği de gelen bilgiler arasında.

KOKU VE HİJYEN PROBLEMLERİ VAR

Mega Center yönetimi yaptığı açıklamasında sürekli olarak denetimlerin yapıldığını ve ilgili firmalara ceza kestiklerini belirtti. Bölgede gider olmaması sebebi ile koku ve hijyen problemlerinin yaşandığı ifade edildi.

“BURASI ETÇİLERE GÖRE YAPILMIŞ BİR YER DEĞİL”

Mega Center İşletme Yönetimi Müdürü Kenan Yüzbaşı, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yönetim olarak et satışı yapanlardan biz de şikayetçi ve rahatsızız. Sebebi de şu; burası yapılırken kuru gıda alım satım ve depolama yeri olarak yapılmış. Burası etçilere göre yapılmış bir yer değil.

Yönetimin gayretiyle yapılabildiği kadar temizlik, denetim ile işleri götürmeye çalışıyoruz. Devletin bu açıdan bir çare bulması lazım, etçilerin bir an önce buradan çıkıp kendilerine göre bir yer yapması gerekiyor. Hem halk sağlığı açısından, hem temizlik açısından burada et satışı yapılması tamamen sağlıksız”

 “10 BİN TL CEZA KESİYORUZ AMA YETMİYOR”

Kuru gıda hali olarak hizmet veren yapının et satışına göre dizayn edilmediğini vurgulayan Yüzbaşı, “Biz uğraşıyoruz, kişisel olarak her yere şikayetlerimizi, baskımızı yapıyoruz. Bu et satışı yapanların sayısı eksileceğine artıyor, demek ki gidecek bir yerleri yok. Burada su gideri yok, burada uygun bir yapı yok. Bu şekilde tabi sağlıksız bir ortam meydana geliyor. Biz ne kadar temizlesek, kokuyu ve pisliği bir yere kadar önleyebiliyoruz. Biz buraya kirli su dökenlere 10 bin TL ceza uyguluyoruz fakat bu da yetmiyor.