Emekli, memur ve asgari ücretliye müjde: Yarın açıklanıyor! Detaylar belli oldu

Milyonlarca memur, emekli ve asgari ücretli vatandaş yarına kilitlenmiş durumda. Çünkü yarın TÜİK enflasyon verilerini açıklayacak. Buna göre yılın ilk 4 ayına ait olan enflasyonlar resmi olarak kesinleşecek. Son 2 ayın verilerinin de açıklanması ile birlikte memur, emekli ve asgari ücretlinin temmuz ayında alacağı ara zam belli olmuş olacak.

Memur ve emeklilere bundan önce yılda 2 defa zam yapılıyordu. Ancak artış gösteren enflasyon sebebiyle geçtiğimiz yıl temmuz ayında ilk defa asgari ücrete de ara zam yapıldı. Bakanlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre asgari ücrete bu yıl da ara zam gelecek. Zamların belirlenmesinde ise 6 aylık enflasyon farkı dikkate alınıyor.

EMEKLİYE MÜJDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkarıldığını ve emekli ikramiyelerinin ise 2 bin TL’ye yükseltildiğini duyurmuştu. Dün ise yaptığı açıklamasında 7 bin 500 TL ve üzer emekli maaşı alanlara temmuz ayında yeni bir düzenleme yapacaklarını belirtmişti. Memurlara ise temmuz ayında enflasyon farkının yanı sıra refah payını da verileceği açıklandı.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN BELİ OLACAK?

Memur, emekli ve artık asgari ücretli enflasyon verilerini yakından takip ediyor. TÜİK her ayın belirli günlerinde enflasyon verilerini açıklıyor. Yarın ise Nisan ayı enflasyon verileri açıklanacak. Buna göre yılın 4 aylık enflasyon verileri belli olmuş olacak.

Zam ise kesin olarak Temmuz’un 3’ünde (öngörülen) açıklanacak Haziran ayı enflasyonundan sonra belli olacak.

Exit mobile version