Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Memur maaş zammı beli oldu! Memur maaş zammı ne kadar olacak?

Milyonlarca memur maaş zammının ne kadar olacağını merak ediyor. İnternet üzerinden de memur ara maaş zam araştırmaları da hız kazanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamasında müjdeyi verdi. Sadece enflasyon farkı değil, aynı zamanda refah payı da vereceklerini ifade etti.

Erdoğan yaptığı açıklamasında, “Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI GÜZEL HABERİ VERDİ

Temmuz zammı araştırmaları hız kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından memura ve emekliye ek zam açıklaması gelmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na talimat verildiğini ifade eden Erdoğan güzel haberi verdi.

2023 MEMUR ZAMMI NE KADAR?

Memur-Sen Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan 2 bakanlığa hem memur hem de emekliler için talimat verdiğini ifade etti.7 bin 500 TL ve üzeri emekli maaşı alanlar için iyileştirme çalışması yaptığını ifade eden Cumhurbaşkanı memurlara sadece zam değil, aynı zamanda refah payı da vereceklerini duyurdu.

SON OLARAK YÜZDE 30 ZAM YAPILMIŞTI

Maaş zamlarında belirleyici TÜİK’in açıkladığı enflasyon verileri oluyor. Son olarak yapılan zam miktarı yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Memur maaşlarına yeni zam miktarının Temmuz ayında yapılması bekleniyor.