Yazı bekleyenlere kötü haber! Lapa lapa kar yağdı: Her yer bembeyaz oldu

Vatandaşlar son dönemlerde etkili olan sağanak yağışlar sonrasında havaların ne zaman ısınacağını merak ediyordu. Batı bölgelerimizde bahar resmen başlamışken bazı bölgelerimizde kar yağışı etkili oldu. Lapa lapa yağan kar Erzincan’ın yüksek kesimlerini beyaza boyadı. Konuya ilişkin MGM uyarılarda bulunurken, kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.

Erzincan’da gece boyunca etkili olan yağmur sabah saatlerinde kendini kar yağışına bıraktı. Bölgedeki vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, Refahiye ilçesine bağlı Gemecik Köyü’nde ise lapa lapa kar yağdı. Ortalık bir anda bembeyaz oldu.

DAĞLARIN ZİRVELERİ BEMBEYAZ OLDU

Kar etkili bir şekilde yağmaya devam edince Keşiş ve Munzur Dağlarının zirveleri bembeyaz oldu. 190 metre rakımı olan Sivas ve Erzincan karayolundaki Kızıldağ Geçid’inde de kar görüldü.

KAR YAĞMAYA DEVAM EDECEK

Konuya ilişkin açıklama Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldı. Yapılan son açıklamaya  öre bölge genelinde hava çok bulutlu, sabah saatlerinde ise aralıklı yağış şekilde kar yağmaya devam edecek. Özellikle sabah ve gece saatlerinde yağışların etkili olabileceği ifade edilirken Erzincan ve Bayburt bölgelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı açıklandı.

Exit mobile version