Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Milyonlarca kişi bu ay yararlanacak: 1 kuruş bile alınmayacak! Bedava oldu

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’ye doğalgaz müjdei vermişti. 1 ay boyunca vatandaşlardan ücret alınmaması ve 25 metreküpe denk gelen miktar vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre24 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasındaki faturalarda doğalgaz bedeli alınmayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de önemli bir karar yayımlandı. Buna göre konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden doğal gaz tüketimleri için 24 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasındaki ilk faturalardan ücret alınmayacak.

25 METREKÜP ÜCRETSİZ OLACAK

Bununla birlikte Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 1 Mayıs 2024 tarihine kadar ait olan dönemlerde doğal gaz tüketimleri için faturalarda 25 metreküpe kadar olan tüketimde doğal gaz bedeli alınmayacak. Bu miktar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Konuya ilişkin Resmi Gazete’de yer alan kararda şu ifadeler yer aldı:

“Konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 20/03/203 tarihli ve 6974 sayılı cumhurbaşkanı Kararı kapsamında tahakkuk ettirilecek ilk faturalardaki doğal gaz tüketimlerinin otuz günlük kısmına tekabül eden sistem kullanım bedelleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanır”

İşte o metin: