EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Sabah saatlerinde müjdeli haber: 7.500 TL üzeri maaş alan emekliler! Maaşa ek ödeme yapılacağı açıklandı

Geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarılmıştı. Ancak 7 bin 500 TL ve üzeri maaş alan emeklilere herhangi bir düzenleme yapılmamıştı. Bunun üzerine emekliler maaşlarına düzenleme yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. Konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından önemli bir açıklama yapıldı.

Bakan Nebati, yaptığı açıklamasında 7 bin 500 TL ve üzeri maaş alan emekliler için refah payı konusunda duyuru yaptı. Peki, emekliye refah payı verilecek mi?

EMEKLİLERE REFAH PAYI ÇALIŞMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yaptığı açıklamasında 7 bin 500 TL ve üzerinde maaş alan emekliler için refah payı çalışması yaptıklarını ifade ederek, “Önümüzdeki dönemde ülkemizin ürettiği doğalgaz ve petrol gelirlerinden ayrılacak kaynakla Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Bakanlığımıza 3.220 personel alımı yapacağız” ifadelerini de kullandı.

3.200 PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Bakan Nebati yaptığı açıklamasının devamında doğalgaz ve petrol gelirlerinden ayrılacak kaynak ile aile ve Gençlik Bankası kuracaklarını ifade etti. 3 bin 200 personel alım detaylarını da şu şekilde aktardı:

“Başvuran toplam 4 bin 300 engelli öğretmenimizden ilk etapta 3.500’ünü sonrasında ise kalan 800 öğretmenimizin de atamasını yaptık. Mayıs ayı başında da sözleşmeli 45 bin öğretmenimizin atamasını yapacağız. Böylelikle sözleşmeliden memur statüsüne geçen öğretmen sayısı 93 bin 272 olacaktır. Önümüzdeki dönemde ülkemizin ürettiği doğalgaz ve petrol gelirlerinden ayrılacak kaynakla Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Bakanlığımıza nitelikli 3 bin 220 personel alımı yapacağız. EYT taleplerini karşıladık, en düşük emekli maaşını yükselttik. Ayrıca, 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere refah payı verecek bir düzenleme üzerinde de çalışıyoruz. Ankara ve İstanbul’a yeni metro hatları kazandırdık. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattını açtık. Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Avrupa’nın en uzun tüneli Yeni Zigana Tüneli’ni yakında hizmete sunacağız”