Editörün SeçtikleriGenel

Bursa’da büyük facia! Öğrencileri taşıyan otobüs kaza yaptı: Çok sayıda kişi öldü, 44 yaralı

Sabah saatlerinde korkunç bir kaza haberi geldi. Gelen bir son dakika haberine göre Çanakkale’den Ankara’ya giden öğrencileri taşıyan otobüs Bursa civarlarında ciddi bir kaza yaptı. Bariyerlere çarpan otobüs yan yattı. Kazada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken 44 kişinin de yaralandığı açıklandı. İşte detaylar..

Çanakkale’den Ankara’ya giden bir tur otobüsü Bursa İnegöl bölgesinde bariyerlere çarparak devrildi. Meydana gelen kazada 3 kişi yaşamını yitirdi. 44 kişinin de yaralandığı açıklandı. Ambulanslarla hastanelere sevk edilen yaralıların birçoğunun ayakta tedavi edilerek taburcu edildiği gelen bilgiler arasında.

2 ÖĞRENCİ HAYATINI KAYBETTİ

Olay yerine giden Bursa Valisi Yakup Canbolat kaza yerine giderek incelemelerde bulundu. Açıklama yapan Canbolat, “Otobüste 47 kişi var. Bunların 3’ü öğretmen, ikisi sürücü, bir kısmı öğrenci, 6’sı da öğretmen çocuğu.  Şu ana kadarki tespitlerimizde sürücü ve 2 öğrenci maalesef hayatını kaybetti.” ifadesini kullandı.

1-2 ÖĞRENCİNİN DURUMU AĞIR OLABİLİR

Kaza sebebi ile çok üzgün olan Canbolat, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Genel durum itibarıyla hastaneye sevki yapılan çocuklarımızın durumu iyi gözüküyor. Bir, iki öğrencinin genel durumunun ağır olabileceği değerlendiriliyor. Tam ağır diyemeyiz. Hastanelerimizde gerekli müdahalelerimizi yapıyoruz. Burada da enkazı kaldırma çalışmalarımız devam ediyor. AFAD, jandarma, emniyet ve sağlık ekiplerimizin tamamı buradalar. Büyük geçmiş olsun. Çocukları vefat edenler ile sürücünün ailesine başsağlığı, yaralılarımıza ve çocuklarımıza acil şifa diliyorum”