Memurlar bu yıl yaşadı: Bu illerde yaşayanlara ek para ödenecek! Hayat pahalılığına karşı devletten ek destek ödemesi

Bu yıl pek çok kişiye peş peşe zam haberleri geldi. Seçimden önce son olarak memurlara güzel haber verildi. Büyükşehirlerde görevli olan memurlara kira desteği dahil pek çok ödeme yapılacağı ifade edildi. Desteğin miktarı için “Bölgesel” geçim endeksinin dikkate alınacağı gelen bilgiler arasında. Peki, ödemeler nasıl ve ne zaman yapılacak?

Son dönemlerde büyükşehirlerde yaşamak çok zor bir hal aldı. Yüksek miktardaki kira ve yaşama maliyetleri memurların başka illere olan tayin taleplerinin artmasına neden oldu. Bunun üzerine hükümet harekete geçti.

AK Parti’nin seçim beyannamesinde başta İstanbul olmak üzere bölgesel olarak “Geçim endeksleri dikkate alınarak kamu çalışanlarının sosyoekonomik şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacağı” ibaresi yer aldı.

ÖZEL SEKTÖRDE BİR ŞEKİLDE DESTEK VERİLİYOR

Konu ile ilgili Memurlarnet’in aktardığı habere göre AK Parti kaynakları bu ibarenin detaylarını şu şekilde aktardı:

Metropol kentlerde kiralar başta olmak üzere maliyetler yükseldi. Özel sektör çalışanları bir şekilde bu maliyetlerin karşılanması için destekleniyor. Ama kamu çalışanlarının böyle bir durumu yok.

“SEÇİM SONRASI DÜZENLEME YAPILACAK”

“Mesela 15 bin lira maaşla küçük bir şehirde geçinebilirken, tayini İstanbul’a veya Ankara’ya çıkıyor. Gitmeme gibi bir durumu da olmuyor. Böyle olunca da hayat şartları ile maliyetler arasında büyük bir dengesizlik ortaya çıkıyor. Seçim sonrası bu dengesizliği ortadan kaldıracak düzenlemeler yapılacak. Geçmişte Doğu ve Güneydoğu’da görev yapanlara ek ödemeler gerçekleştirildi.

DİĞER MESLEKLER İÇİN LOJMAN

Benzer bir şey metropollerde yaşayan kamu çalışanlar için de getirilecek. İstanbul’da 10 bin liradan aşağı kiralık ev yok. Sadece kira maliyeti bile zorlayan bir durum. Belki kira yardımı veya başka bir ad altında büyük şehirlerde ilave destekler verilecek. Polis, öğretmen gibi meslekler için lojman imkanı verilmesi de tartışılıyor”

Kısacası hangi şehre ne kadar destek verileceği bölgesel geçim endeksi dikkate alınarak belli olacak.

Exit mobile version