Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

ÖTV’siz araç almak isteyenler dikkat! İndirimli fiyat listesi açıklandı: Fiyatları gören bir daha bakıyor

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğdan yaptığı açıklamasında ÖTV muafiyeti müjdesi vermişti. Bunun üzerine ÖTV’siz araç fiyatlarına ilişkin araştırmalar da hız kazandı. Çok sayıda aracın ÖTV’siz fiyatları değişkenlik gösteriyor. İndirimli fiyat listesi belli oldu! İşte detaylar:

Erdoğan, Gemlik’teki fabrika açılış töreninde konuşuştu. Burada esnafı ilgilendiren müjdeleri de tek te açıklamıştı. Özellikle şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnafın aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyeceklerini duyurdu

FİYAT LİSTESİ YAYIMLANDI

Gelen müjde sonrasında Volkswagen 2023 Nisan fiyat listesini duyurdu. Fiyatların ticari araçlarda öÖTV oranı Yüzde 1, 4, ve 9 arasında değişiyor. En çok tercih edilen Caddy modelindeki araçta ÖTV miktarı 17 – 95 bin TL arasında.

Yapılan açıklamaya göre artık esnaf araç yenilerken ÖTV ödemeyecek. Esnafın aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecekleri müjdelendi.

TUTARLAR DEĞİŞİYOR

Karar’ın aktardığı habere göre Caddy modeli olan 122 PS Impression DSG’nin fiyatı 78.010 Türk Lirası iken, Caddy Cargo 122 PS DSG’nin fiyatı 18.415 Türk Lirası olarak belirlenmiş. Transporter modelinde ise farklı şasi ve motor özelliklerine sahip araçlar bulunuyor. Örneğin, Transporter Panel Van Uzun Şasi 150 PS’nin ÖTV tutarı 22.359 Türk Lirası iken, Transporter Pikap Uzun Şasi Çift Kabin’in ÖTV tutarı 22.213 Türk Lirası olarak açıklandı.