Editörün SeçtikleriGündemPolitika

İmamoğlu ve Yavaş her şeyi değiştirdi: Seçim öncesi anket sonuçları açıklandı! Daha da düşecek..

Seçime çok az bir zaman kaldı. Bu noktada açıklanan anket sonuçları da büyük önem kazanmaya başladı. ORC Araştırma Başkanı Mehmet Pösteki, anket sonuçlarını yorumlardı. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmaları kapsamında sahaya çıkması ile tablonun tamamen değiştiğini söyleyen Pösteki’nin açıklamaları ve son anket sonuçları haberimizde

Pösteki, seçimin ilk turda bitebileceğini belirterek, “İmamoğlu ve Yavaş gibi diğer isimlerin sahaya çıkmasıyla insanların fikirleri değişmeye başladı” dedi.

SEÇİM YAKLAŞTIKÇA OY ORANI ARTTI

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere 17 gün kaldı. ORC Araştırma Başkanı Pösteki tarafından önemli açıklamalar geldi. Pösteki özellikle Kılıçdaroğlu ve İnce ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. İnce’nin oylarındaki değişime dikkat çeken Pösteki seçimin yaklaştıkça oy oranının arttığını belirtti.

“İMAMOĞLU VE YAVAŞ SAHAYA İNDİ, FİKİRLER DEĞİŞTİ”

Seçim yaklaştıkça ise seçmenin güçlü adaylara doğru yöneldiğinin altını çizen Pösteki, “Ama İmamoğlu ve Yavaş gibi diğer isimlerin sahaya çıkmasıyla insanların fikirleri değişmeye başladı. İnce ve Memleket Partisi’nin oylarının düşüşe geçtiğini gözlemledik” diye konuştu.

SEÇİM İLK TURDA BİTEBİLİR

“Muharrem İnce’nin oy oranının yüzde 3,5-4’lere kadar düşeceğini ve Memleket Partisi’nin oy oranının seçimlerde yüzde 2 bandında olacağını düşünüyorum.” diyen Pösteki ilk tur seçim sonuçları içinse bir iddia da bulundu.

Pösteki açıklamasının sonunda ise “Kemal Bey’in ilk turda seçimi kazanacağını şu an elimizdeki verilerle okuyabiliyoruz.” dedi.