Memur ve emekliye müjde: Zamlar kuruşu kuruşuna hesaplandı! İşte en düşük maaş ..

Milyonlarca memur ve emekli seçim öncesinde müjdeli bir haber gelmesini bekliyor. Memur ve emekli sürekli olarak memur ve emekliye ek zam gelip gelmeyeceğini araştırıyor. Emekli ve memur emeklisine gelmesi beklenen zamlar kurşunu kuruşuna resmen hesaplandı!

Son dakika zam haberi yakından takip ediliyor. Memur ve emeklilerin dört gözlediği zamların son durumu merak konusu oldu. Enflasyon verilerin açıklaması ile birlikte milyonlarca memur ve emeklilerin maaşlarına gelecek zamlar da şekillenmeye başladı.

EMEKLİ MAAŞI 7 BİN 500 TL OLMUŞTU

Memur ve emekliler artık geri saymaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Erdoğan müjde vererek en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkarıldığını duyurmuştu. Bunun üzerine memur ve memur emeklileri de zam haberi beklemeye başladı. Enflasyon verileri de açıklamaya devam ederken temmuz maaşları da şekillenmeye başladı.

SON ENFLASYON VERİSİ DE AÇIKLANDI

Temmuz zammının belirlenmesinde büyük belirleyici bir rolü olan mart ayı enflasyon verileri geçtiğimiz günlerde açıklandı. Buna göre 3 aylık zam oranı da resmen netleşmiş oldu. 2023 Mart ayı enflasyon oranı TÜİK tarafından duyuruldu. Temmuz zammının netleşmesi için 3 aylık enflasyonun daha açıklanması gerekiyor.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM

3 aylık enflasyon oranı: Yüzde 12,52

3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 12,52

Ocak 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 8

Temmuz 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 6

3 aylık memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 10,52

YENİ MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Zamların temmuz ayında yapılması bekleniyor. Yılın ilk 6 ayının enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra 2023 memur ve emekli zammı belli olmuş olacak. Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyon verileri TÜİK tarafından açıklandı. Buna göre Nisan, Mayıs ve             Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra memur zammının belli olması bekleniyor.

Exit mobile version