Editörün SeçtikleriGündem

İstanbul için son dakika “oraj” uyarısı: Birden vuracak! 2 gün boyunca kesintisiz devam edecek

İstanbul için son dakika uyarısı geldi. Gelen bir son dakika haberine göre Meteoroloji ve AKOM peş peşe duyurdu. Megakenti yarın oraj vuracak. Hava bir anda değişecek ve bu durum 2 gün boyunca sürecek. Sıcaklıkların aniden 8 derece birden düşmesi bekleniyor.

MGM 25 Nisan güncel hava durum tahminlerini yayımlandı. Buna göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Muş, Bitlis, Ağrı ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

2 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

Yayımlanan tahminlere göre Çarşamba günü İstanbul başta olmak üzere Marmara genelinde hava birden değişecek. Oraj 2 gün boyunca devam edecek. Sıcaklıkların aniden düşmesi ile birlikte gök gürültülü sağanak yağışın da etkili olacağı ifade ediliyor.

ORAJ NEDİR?

Oraj, içerisinde şimşek, yıldırım, sağanak, yağmur, gök gürültüsü ve yer yer dolu barındıran hava olaylarının bütününe verilen isim olarak tanımlanıyor.

TRAKYA İÇİN ‘KUVVETLİ YAĞIŞ’ UYARISI

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nce yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“Yarın görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanakların, sabah saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi. Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor”