BİM, A101, ŞOK, Migros, Carrefour SA’dan alışveriş yapanlar dikkat! Duyuru yapıldı

Son bir yıl içerisinde zincir marketlerde satılan pek çok ürüne fahiş zam yapılmıştı. Konuya ilişkin devreye giren Rekabet Kurumu da 5 zincir markete 2,7 milyar TL tutarında ceza kesmişti. Kesilen cezaya itiraz edenler için mahkemeden flaş karar çıktı! İşte detaylar..

BİM, A101, ŞOK, Migros ve Carrefour SA’ya kesilen 2,7 milyar TL’lik cezaya itiraz edilmişti. İdari mahkemeye yapılan itirazların tamamının reddedildiği açıklandı.

2,7 MİLYAR TL CEZA KESİLDİ

Özellikle koronavirüs salgını döneminde fiyat davranışlarının incelenmesine yönelik zincir market tedarikçi firmalar için soruşturma açılmıştı. 2021 yılında 5 zincir market ve 1 tedarikçi firmaya 2,7 milyar TL idari para cezası kesilmişti.

MARKETLERE İSTİNAF YOLU AÇIK

Taraflar bu cezanın iptal edilmesi ve yürürlülüğün durdurulması için Ankara 7’nci İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Ankara 7’nci İdare Mahkemesi, 14 Mart 2023 tarihinde de tüm davaların reddi yönünde karar verdi. Teşebbüsler hakkında verilen Kurul kararının hukuka uygun olduğu hükme bağlandı. Mahkemenin kararının istinaf yolunun açık olduğunu belirtti.

30 GÜNLÜK SÜRELERİ VAR

Ekim 2021 tarihinde, kartel oluşturma ve danışıklı fiyat oluşumu gerekçeleriyle 5 zincir markete ve Savola Gıda’ya toplam 2,7 milyar TL’yi bulan ceza uygulaması yapılmıştı. Marketlerin bu kararı istinafa taşıması için 30 günlük süreleri var.

Exit mobile version