Kiracı ve ev sahiplerine son dakika duyuruldu! Herkesi ilgilendiriyor: Büyük değişiklik yapıldı

Gelen son habere göre fahiş kira artışına karşı büyük yaptırımlar geliyor. Konuya ilişin önemli açıklamalar yapıldı. Yüzde 25’lik kira artış sınırını ihlal edenlere ceza verilecek. Temmuz ayında sona ermesi beklenen yüzde 25’lik kira artış sınırının uzatılmasına karar verilmişti. 3 alternatifin olduğu ifade edildi. İşte detaylar..

Kiracı ve evi kirada olanları yakından ilgilendiriyor. Fiyatların 1 yıl öncesine göre belirleyen yüzde 25 kira zam sınırlaması düzenlemesi 1 Temmuz tarihinde bitecekti. Ancak bakanlık tarafından alınan karara göre yüzde 25artış sınırının süresi uzatılacak. Konuya ilişkin de masada 3 alternatifin olduğu ifade ediliyor.

FAHİŞ KİRA ARTIŞINA 3 ALTERNATİF

NTV canlı yayınında konuşan Bakan Bozdağ, sürenin uzatılacağını belirtirken “Bir yaptırım getirme söz konusu” dedi. Hapis cezasının da gündemde olduğunu açıklayan Bozdağ, “Fahiş kira artışını önlemek için 3 alternatif hazırladık” açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz günlerde de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum düzenlemenin 1 Temmuz’da biteceğini ancak uzatılacağını söylemişti.

KİRA FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Kira artış oranı TÜFE’nin 12 aylık ortalamasına göre belirleniyor. Geçtiğimiz günlerde Mart enflasyon oranı yüzde 70 olarak açıklanmıştı. Ancak konut kirasında yüzde 25 zam sınırı olduğu için bu şekilde belirleme olmayacak.

Exit mobile version