Editörün SeçtikleriGündem

Bilim adamları uyardı: Deprem tehlikesi bitmedi! O bölgede 6,8 şiddetinde deprem bekleniyor

6 Şubat tarihinde Türkiye son 100 yılın en büyük depremlerini peş peşe 9 saat ara ile yaşamıştı. Konuya ilişkin güney Kaliforniya Üniversitesi’nden bir grup bilim insanı meydana gelen depreme ilişkin araştırmalar yaptı. Yapılan araştırmalar sonucunda Malatya’nın Pütürge ilçesinde yeni bir deprem beklenebileceği iddia edildi. İşte detaylar..

Uzmanlar yaptığı araştırma sonucunda Malatya’nın Pütürge ilçesine işaret eden uzmanlar, ilçe hattından geçen fayda kırılma olabileceğini ifade ettiler.

6,8 ŞİDDETİNDE DEPREM BEKLENİYOR

Jofizikçiler bölgeye gelerek araştırmalarda bulundu. Büyük depremlere neden olan fay hattının bir bölümün kırıldığını ancak kırılmayan bir kısmın daha olduğu ifade edildi. Özellikle kırılmayan bölgenin 6,8 şiddetinde bir deprem üretebileceği belirtildi.

“ZAMANLAMASINI BİLMİYORUZ ANCAK NEREDE OLABİLECEĞİNİ BİLİYORUZ”

Jeofizikçi Sylvain Barbot, “Zamanlamasını bilmiyoruz ancak nerede olabileceğini biliyoruz” diyerek deprem için Malatya’nın Pütürge ilçesini işaret etti. Fay hattında kayma yaşanabileceğini ifade eden Barbot şunları söyledi:

ÖNGÖRÜLENDEN DAHA FAZLA SARSINTI ÜRETBİLİR

“Enkazın fotoğraflarından gördüğümüz şey, betonun kendisinin bile parçalandığıydı. Bu deprem, bina yönetmeliklerinde öngörülenden daha fazla sarsıntı üretebilir ancak daha fazla araştırma yapmadan bilemeyiz.”