MEB’den yeni karar! O ildeki bütün öğrencileri ilgilendiriyor: Yazın okula gidecekler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir açıklama geldi. Türkiye 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki 2 depremle sarsılmıştı. Deprem sadece Kahramanmaraş ilimizde değil, çevredeki 11 ili de derinden etkiledi. Büyük yıkımların olduğu illerde okullar da geç açıldı. Durum böyle olunca Bakanlık harekete geçerek telafi eğitimi hakkında bir duyuru yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada deprem bölgesinde 10 ilimizde 1 Ağustos ve 1 Eylül tarihleri arasında telafi eğitimi yapılacağını duyurdu. Eğitime katılmanın zorunlu olup olmadığı henüz bilinmiyor.

TELAFİ EĞİTİM TARİHLERİ AÇIKLANDI

Konuya ilişkin açıklama Mahmut Özer tarafından yapıldı. Özer, bölgedeki öğrencilerin eğitim kayıplarının telafi edilmesi için telafi program tarihlerini duyurdu.

1 AĞUSTOS – 1 EYLÜL ARASINDA OLACAK

Özer, “10 ildeki öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını telafi etmek için 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında telafi programı yapacağız” açıklamasını yaptı.

Bakan Özer’in açıklamalarından satır başları:

Deprem bölgesindeki tüm ilçelerde okullar açıldı. Nakil aldıran 35 bin öğrenci kendi illerine döndü. Deprem bölgesindeki öğrencilerin 2. dönem notları düşükse, 1. dönem notları geçerli olacak.

“8 MAYIS’TA ATAMALAR GERÇEKLEŞECEK”

Biliyorsunuz 45 bin öğretmen ataması açıkladık. Bu son 20 yılın tek seferdeki en yüksek ataması. 8 Mayıs’ta bu atamaları gerçekleştireceğiz. Yüzde 50’in üzerindeki öğretmenleri deprem bölgesine vereceğiz.

 

Exit mobile version