Güzel haber sabah geldi: 100 bin öğretmen ve 100 bin sağlık personeli atanacak! Tarih verildi, mülakat da yok!

Türkiye’nin seçime girmesine çok az bir zaman kaldı. Seçim öncesinde parti liderleri seçimi kazanması halinde sunacakları vaatleri peş peşe sıralamaya başladı. Gelen son habere göre CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu resmen açıklama yaptı. Tarih vererek 100 bin sağlık personeli ve 100 bin öğretmen atamasının yapılacağını belirtti. İşte detaylar:

Şu anda 730 binden fazla sağlık personeli kamuya atanmayı bekleniyor. 1 milyondan fazla da öğretmen bulunuyor. Bu yıl seçim öncesinde 42 bin 500 sağlık personeli ataması gerçekleşti. Yapılan istatistiklere göre sağlık ve eğitim alanında en az 200 bin kişiye daha ihtiyaç olduğu ortaya çıktı.

1 YIL İÇERİSİNDE YAPILACAK

Kılıçdaroğlu, 1 yıl içerisinde 100 bin öğretmen ve sağlık personeli alımı yapacaklarını duyurdu. Alımlarda ise mülakat yapılmayacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda şu bilgilere yer verdi;

100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Türkiye’de yaklaşık 500 bin öğretmen adayı atanmayı bekliyor. Aynı zamanda köy okulları öğretmen olmadığı için kapanıyor.

Genç öğretmenler, öğrencileri ile buluşmak için sabırsızlanıyor.

Mülakatlar kaldırılacak. 100 bin liyakat sahibi genç öğretmen ataması yapılacak.

Çocuk hakkı olan nitelikle eğitime, öğretmenler ise hakkı olan işe kavuşacak.

SAĞLIK ALANINDA 100 BİN ATAMA YAPILACAK

Türkiye, alınamayan randevuların, geciken teşhislerin, sıra bekleyen ameliyatların, çektirilemeyen röntgen ve MR’ların ülkesi haline geldi.

Sağlık alanında yapılacak 100 bin atama ile uzun doktor kuyrukları son bulacak. Sağlık personeli olmadığı için kapanan hastaneler yeniden açılacak. Sağlık çalışanları hak ettiği itibarı yeniden kazanacak.

Atamanların ne zaman yapılacağına daire İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ”Köy okullarını açacağız ve 100 bin öğretmeni bir ay içerisinde tayin edeceğiz.” dedi.

Exit mobile version