Rakamlar netleşiyor: Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK ve memur maaşları yeni rakamlar! Milyonlarca kişiye müjde

Temmuz ayına çok az bir süre kaldı. Milyonlarca memur ve emekli artık maaşlarına gelecek zammı beklemeye başladı. Merkez Bankası’nın anketine göre SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 21,43 memur ve memur emeklisine ise yüzde 19,18’lik zam sinyali verildi. Aynı zamanda memur ve memur emeklisine toplu sözleşme kapsamında yüzde 6 oranında enflasyon zammı alacak. Vatandaşlar beklenti içerisine girdi.

Hükümet bu zam oranlarına artı olarak bir de refah payı eklerse SSK, Bağ-Kur, memur ve memur emeklisinin alacağı zam yüzde 25 – 30 arasında olmuş olacak.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için hesaplanan 6 aylık zam miktarının ortalama yüzde 21,43’e denk geleceği ifade ediliyor. Ancak hükümetin emeklilere refah payı verebileceği ve zam miktarının 25 ya da 30’a tamamlanabileceği iddia ediliyor.

EN DÜŞÜK MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI

Memur ve memur emeklisi ise toplu sözleşme kapsamında temmuz ayında yüzde 6 oranında zam alacak. MB’nin tahminlerine göre enflasyon farkı yüzde 13,43 olacak. Bu zam olarak yüzde 25’lik bir rakama denk geliyor.

Tahminler tutarsa en düşük memur maaşı 11 bin 848 TL’den 14 bin 810 TL’ye çıkacak. En düşük memur emeklisi maaşı da yüzde 25 zamla 7 bin 901 TL’den 9 bin 876 TL’ye çıkacak.

Exit mobile version