Akaryakıta bomba indirim geliyor: Akaryakıt almak için o tarihe kadar bekleyin! Fiyatlar sert düşecek

Geçtiğimiz yıl başlayan Rusya ve Ukrayna savaşı brent petrol fiyatlarını rekor seviyelere getirmişti. Piyasalardan gelen son habere göre akaryakıta rekor indirim geleceği duyuruldu. Sektör yetkililerinden gelen son habere göre 25 Nisan Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine 47 kuruşluk indirim gelecek. İşte detaylar..

Brent petrol fiyatları dövizdeki değişikliğe bağlı olarak değişmeye devam ediyor. Vatandaşlar da akaryakıt almadan önce güncel akaryakıt fiyatlarını yakından takip ediyor.

20 TL’NİN ALTINA İN+İYOR

Sektör yetkililerinden gelen son habere göre 25 Nisan Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatlarında 47 kuruşluk indirim yapılacağı duyuruldu. 47 kuruşluk indirim gelmesinden sonra motorinin litresi İstanbul’da 19 lira 71 kuruş, Ankara’da ise 20 lira 7 kuruştan satılacak.

KARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK’nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Exit mobile version