Memurlara seyyanen zam! Kritik tarih belli oldu: Müjde geliyor..

Memur ve emekliler bu yıl müjdelere doyamadı. Memurlar için kritik tarih resmen belli oldu. Seyyanen zam açıklamasının geleceği iddia edildi. Ocak ayında ilk olarak yüzde 25 daha sonra yüzde 30 zam alacağı kesinleşen emekli ve memurlara güzel haber Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmişti. Seçim öncesi güzel haberin geleceği iddia edildi. İşte detaylar!

Memurlar asgari ücrete gelen zamdan sonra yüksek zam hayali kurmuşlardı. Ancak açıklanan zam pek çok çalışanın beklentisini karşılamadı. Uzmanlar daha önce yaptıkları açıklamasında seçim öncesinde yeni bir zam yapılacağını iddia etmişti. Ancak KamuBülteni’nin aktardığı habere göre 6 Şubat’ta meydana gelen acı deprem sonrasında bu durumun ertelendiği iddia edildi.

MEMURLARA ZAM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur zammı için toplu sözleşme görüşmelerini işaret etmişti. Erdoğan yapılacak zamları yaptıklarını ifade ederek temmuz ayını işaret etmişti. Ancak seçim öncesi memurlara seyyanen zam iddiası herkesi heyecanlandırdı.

O TARİHTE ZAM MÜJDESİ AÇIKLANACAK

KamuBülteni’nin haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zam müjdesini açıklayacağı öngörülüyor. 1 Mayıs tarihinde Memur Sen Kongresi’ne katılması beklenen Erdoğan’ın buradan seyyanen zam müjdesi vermesi bekleniyor. Buna göre yapılacak zam ile birlikte 20 bin TL’ye kadar olan memurlar için yeni bir zam yapılacak.

 

Exit mobile version