1999 ve sonrasında işe girenler dikkat! SGK uzmanı açıkladı: 99 sonrasında işe girenler emekli..

Geçtiğimiz aylarda gelen EYT müjdesi sonrasında hemen karar çıkmış ve Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Bu ay ise binlerce kişi EYT üzerinden ilk maaşlarını ve bayram ikramiyelerini aldı. EYT ile yaş şartının kaldırılması ile milyonlarca kişi emekli oldu. Şimdi ise gözler 1999 ve sonrasındaki girişliler için. Konuya ilişkin SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan açıklama geldi.

EYT ile yaşa takılıp emekli olamayanlar Mart ayındaki düzenleme ile artık resmi olarak emekli olmuştu. Kademeli emekliliğe takılanlar ise 5 bin gün sayısı ile emekliliğin önünün açılmasını bekliyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise 1999 girişliler için güzel bir haber verdi.

5000 GÜN PRİMLE EMEKLİ OLDULAR

EYT’de yaş şartının kaldırılması ile 5 bin gün primle emekli olan binlerce kişi maaşlarını aldı. Prime takılanlar ise emekli olmak için seslerini duyurmaya çalışıyor. Kademeli emekliliğe takılanlar için 99 girişlileri heyecanlandıran açıklama geldi.

Erdursun TV100’de yayına bağlanarak, “Ben 8 Eylül 1999’dan sonra sisteme giren kişilerin bir kademe getirilebileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

EYT, Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra milyonlarca kişi bu yasadan yararlanarak emekli olmuştu. Nisan ayında maaşlarını alan kişilerden sonra 8 Eylül 1999 sonrası giriş yapanlara kademe getirilebileceği konuşuluyor.

Exit mobile version