Altın fiyatları için EN NET TARİH: Altında yeni rekor az önce duyuruldu! Gram altın 1.450 TL gelişmesi

Altın fiyatlarındaki gelişmeler yakından takip ediyor. Bayram ve hafta sonu sebebi ile piyasalar 22 Nisan Cumartesi günü kapalı. Ancak gelen son habere göre gram altın fiyatları ciddi derece düşmeye başladı. Uzmanlardan altının rekor kırabileceği tarih ve miktar paylaşıldı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre seçime kadar altın fiyatlarının 1.400 – 1.450 TL seviyelerini görebileceği belirtildi.

Ons altın fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Yurt içinde döviz kurunda meydana gelen yükselme gram altının rekor kırmasına neden oldu. Gram fiyatı Ramazan Bayramı dolayısıyla kapalı olan piyasada 22 Nisan Cumartesi günü 1.237 lira seviyelerine kadar düştü.

“ONS ALTINDA İYİ HABERLER VAR”

İnvestaz Araştırma Direktörü Tuğberk Çitilci, altın için haziran ayına vurgu yaparak, “Fed duracak, faiz indirimleri devreye girecek. Dolar görece olarak güçsüz olmaya başladığı zaman ise güvenli liman olan ons altına talep artmaya başlayacak. Dolayısıyla ons altın tarafında iyi haberler var. Yukarı yön daha olası gibi” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTINDA SEÇİME KADAR YENİ REKOR BEKLENİYOR

Altın fiyatları için açıklama yapan uzman isim Kapalıçarşı ve ekrandaki fiyat farklılıkları karşısında vatandaşları uyararak şunları dedi:

“Kapalıçarşı tarafında 1.365 lira gram altın fiyatı var. Ekranda 1.240 gibi. Bu da banka ve Kapalıçarşı’daki dolar kurunun farklılığından kaynaklanıyor. Gram altın fiyatlarını onstaki hareketten çok Türk lirasındaki hareket tetikleyecek. Gram altındaki en majör etkileyici Türk Lirası’ndaki düşük bir oynaklıkla değer kaybetmesidir. Bu da gram altın fiyatlarını Kapalıçarşı’da 1400-1450 lira bandına taşıyabilir. Yeni rekorların olduğu bir gram altın fiyatlamasını seçim dönemine kadar görüyor olacağız”

Exit mobile version