Ev hanımlarına emeklilik şartları 2023: Ev hanımları nasıl emekli olacak? Primlerin bir kısmını devlet ödeyecek

Milyonlarca ev hanımları emeklilik hayali kuruyor. Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ev hanımlarına emeklilik müjdesi gelmişti. Ev hanımlarına emeklilik şartları neler? Ev hanımları nasıl emekli olabilecek? Sorusunun cevapları merak edilmeye başlandı. Açıklamada primlerinin bir kısmının devlet tarafından ödenebileceği belirtildi. İşte detaylar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev hanımlarına emeklilik müjdesinin detayları merak konusu oldu. AK Parti seçim beyannamesi içerisinde ev hanımlarına emeklilik konusunu da ekledi. Aile ve Gençlik Bankası’nın da kurulacağı ifade edilerek, “Ev hanımlarının emekliliğinde sigorta priminin bir kısmının ödeyerek destek vereceğiz” denilmişti.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK ŞARTLARI 2023

Erdoğan TRT Haber’de yaptığı açıklamalarda şunları söylemişti:

Türkiye’ye geçtiğimiz 21 yılda asırlara bedel eserler kazandırdık. Son dönemde dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de aile kurumunu ve gençleri hedef alan sinsi bir çalışma var.

Gençlerin ve ailelerin desteklenmesine ayrıca önem vereceğiz. Bunun örneği dünyada en güzeli Norveç’te. Orada gençlere ait bir fon var. Kendi gençlerine belli oranı ayırıyorlar. Ona hiç dokunulmuyor.

Gençler evleneceği zaman bunu kullanıyor. Karadeniz gazından aile ve gençliğe tahsisi yapacağız.

Aile ve Gençlik Bankası’nda bunu rezerv edecek. Kaynağı Karadeniz doğalgazı olacak. Gençler evleneceği zaman faizsiz buradan kredi kullanabilecek. Ödeme sıkıntısı yaşatmayacağız. Ev hanımlarının emekliliğinde sigorta priminin bir kısmının ödeyerek destek vereceğiz.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK GÜVENCESİ VERİLECEK

Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz.

Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız. Emeklilik yaşını özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esneteceğiz.

Ev hanımlarına emeklilik konusunun şartları ve detaylarının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Exit mobile version