Herkes bunu merak ediliyordu: Açıklandı! İşte doğal gaz faturalarının ödenmeyeceği tarih

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz akşam Karadeniz gazının açılışını canlı yayında yaptı. Aynı gece yaptığı açıklamasında da müjdeleri peş peşe sıraladı. Vatandaşları heyecanlandıran bir ay boyunca doğalgaz faturalarından ücret alınmaması oldu. Peki, ne zaman doğal gaz faturaları bedava olacak? Açıklandı! İşte doğal gaz faturalarının ödenmeyeceği tarih

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir ay boyunca vatandaşlara faturaların ücretsiz olacağını açıkladı. Müjdenin detayları ve tarihi de ortaya çıkmış oldu. Buna göre konutlarda 20 Nisan ve sonrasında ilk faturalarda tutarın 0 olacağı gelen bilgiler arasında.

FATURALANDIRMA TARİHİNE DİKKAT

Hürriyet’in aktardığı habere göre 20 Nisan tarihinden sonra kesilecek olan faturalarda ücret kısmında “0” ibaresi olacak. Eğer fatura 19 Nisan’da kesildiyse aynı tüketicinin bir sonraki faturasından ücret alınmayacak. 19 Nisan’da kesilen faturadan sonra, ücretsiz fatura dönemi 19 Mayıs olacağı ifade edildi.

DEVRETME OLMAYACAK

Ancak gelen bilgiye göre aylık 25 bin metreküplük ücretsiz doğal gaz kullanımında hakların bir sonraki aya devretmeyeceği ifade edildi. Örneğin mayıs ayında 20 metreküp kullanıldıysa kalan 5 metreküp Haziran ayına devretmeyecek.

Exit mobile version