Editörün SeçtikleriEkonomiEmlakGündem

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Karar değişti: Herkesi çok yakından ilgilendiriyor

Kiracı ev sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir karar açıklandı. Konuya ilişkin karar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından verildi. Kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan karar 1 Temmuz tarihinde sona erecekti. Bakan açıklamasında düzenlemenin uzatılacağını duyurdu.

Bakan Kurum, dün akşam TRT Haber’e konuk olarak merak edilenleri açıkladı. Buna göre kiralardaki evlerdeki fiyat artışına ilişkin yeni bir karar aldıklarını belirtti.

Bakan kurum açıklamasında talep doğrultusunda arz artırıldığı zaman durumun dengeleneceğini ifade ederek, “Deprem riskini bertaraf etmek için ve vatandaşın konut sahibi olması için sosyal konut üretiyoruz. Bir taraftan da aslında piyasayı dengeliyoruz. 250 bin sosyal konutla da ilk evini alacaklara kredi imkanı tanıyoruz. Bunların hepsinin arzı artırmaya yönelik çalışmalar.”” diyerek TOKİ’nin önemine dikkat çekti.

KİRA ARTIŞ SINIRI DÜZENLEMESİ UZATILIYOR

Konut kira artışını sınırlayan düzenlemenin uzatılacağını ifade eden Bakan Kurum, bu düzenlemenin temmuza kadar geçerli olduğunu, temmuzdan sonra da bu düzenlemenin uzatılacağını belirtti. Artış piyasanın üzerinde bir ortalama ise vatandaşların korunacağı ifade edildi.

SINIR YÜZDE 25’Tİ

TBMM Genel Kurulu’nda bir önceki yıla ait kira artış bedelinin yüzde 25’ini geçmemesine ilişkin düzenleme 2022 yılının Haziran ayında kabul edilip yürürlüğe girmişti.