Ücretsiz doğal gaz müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor: Son dakika gelişmesi, faturalarda ..

Tüm Türkiye bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek açıklamalara kilitlenmiş durumda. Yeni doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanıyor. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ında akşam 20.23’te bu konuya ilişkin bir müjde açıklaması bekleniyor. Gelen iddiaya göre konutlardaki gazın büyük bir kısmının bedava olarak bir süreliğine verilmesi gündemde. İşte detaylar..

Türkiye bugün tarihi günlerinden birini yaşayacak. Karadeniz’de keşfedilen gaz karaya ulaştı. Bugün gazın devreye alınmasına ilişkin tören Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin Sabah’tan Zübeyde Yalçın‘ın haberine göre Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında Erdoğan’ın bir müjde vereceğini duyurmuştu.

BEDAVA VERİLECEK

Karadeniz gazının kullanılmaya başlanması ile birlikte gazın bir kısmının vatandaşa bedava olarak verilmesi gündemde. Gazın evlere girmesinden sonra her konutun aylık 25 metreküplük kısmının devlet tarafından karşılanması gündeme geldi. Verilmesi beklenen bu müjdenin faturalara 130 TL’lik bir indirim olarak yansıması bekleniyor.

O GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILMIŞTI

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Karadeniz’de keşfedilen gazın karaya ulaştırıldığı görüntüleri paylaşmıştı. Alevlerin havadan çekilen görüntülerine yer verilen paylaşımda, “Enerjide bağımsız Türkiye hedefiyle çıktığımız yolda; azimle, sabırla, inançla çalışarak sözümüzü tuttuk ve Karadeniz gazını Sakarya Gaz Sahası Kara Tesisi’ne başarıyla getirdik.Karadeniz Doğalgazı Devreye Alma Töreni için hazırız. Bu projeye emek ve gönül veren herkese minnettarız” denildi.

Exit mobile version