Emekli ve memurlar için kritik tarih belli oldu: Maaşlara zam gelişmesi! Seçimden önce..

Kamuda çalışan binlerce kişiyi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Kamudaki 700 bin çalışan için toplu iş sözleşmeleri devam ediyor. Hükümet tarafından yapılan son açıklamaya göre teklif 12 bin TL’ye yükselmişti. Görüşmelerin 1 Mayıs tarihinde bir sonuca ulaşması bekleniyor. Memur ve memur emeklileri için görüşmelerin 1 Ağustos’ta başlayacağı belirtildi.

Kamu işçileri için zam pazarlığı tüm hızı ile devam ediyor. Görüşmelerin ise 1 Mayıs tarihinde bir sonuca ermesi bekleniyor. Buna göre yaklaşık 6 milyon memur ve memur emeklisine yapılacak zam oranı belli olacak. Önümüzdeki 2024-2025 toplu sözleşme görüşmelerinin ise 1 Ağustos tarihinde başlayacağı belirtildi.

HÜKÜMET TEKLİFİNİ YÜKSELTTİ

Binlerce kişi kamudaki zam pazarlığı konusunu yakından takip ediyor. İşçi ve işveren kesim önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bir araya geldi. Hükümet teklifini 12 bin TL taban ücret ve yılın ilk 6 ayı için yüzde 40 zam olarak yeniledi.

Bir önceki teklif ise 11 bin 500 TL taban ücret ve ilk 6 ayda yüzde 30 zamdı. İşçiler bu teklifi yetersiz bulunca hükümet teklifini güncelledi.

İŞÇİNİN TALEBİ 15 BİN TL

Ancak her durumda işçi tarafı taban aylığın 15 bin lira, ilk 6 ay yüzde 45 zam, yüzde 15 refah payı olmak üzere yüzde 60’lık zam isterken, teklifin bayramdan güncellenmesi bekleniyor.

Exit mobile version