Editörün SeçtikleriGenelPolitika

CHP seçim bürosuna saldırı! İstanbul Valiliği duyurdu: Son dakika açıklandı

Gelen bir son dakika haberine göre İstanbul Ataşehir’de bulunan CHP seçim bürosuna kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıda bulunuldu. Sprey boyalarla camlara yazılar yazan saldırganlar, kuru sıkı tabancalarla büronun önündeki bayrakları da kesti. Konuya ilişkin İstanbul Valiliği’nden son dakika açıklaması geldi.

Olay gece saatlerinde meydana geldi. Ataşehir Örnek Mahallesi, Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunda meydana geld. Bir grup sprey boyalarla camlara yazılar yazdıktan sonra parti bayraklarını kopararak attı. Kuru sıkı tabancalarla da birkaç kez ateş eden saldırganlar olay yerinden hızla uzaklaştı.

KAFTANCIĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Konuya ilişkin açıklama CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından sosyal medya üzerinden yapıldı. Kaftancıoğlu, “Ataşehir Örnek Mah. temsilciliğimize saldıran tahrip eden ve 3 el ateş açanlara (kurusıkı olduğu tahmin ediliyor) bu cesareti veren ve bu koşulları oluşturan iktidardakilerin siyaset anlayışı ve korkularıdır. Biz korkmayız ama bence de sizler korkun. Korkacak çok şeyiniz var” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ: ŞÜPHELİLERİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM ETMEKTEDİR

İstanbul Valiliği’nden de olayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bugün saat 01.00 sıralarında Ataşehir ilçemiz Örnek Mahallesinde bulunan CHP Seçim İrtibat Bürosu önündeki parti flamalarının kesildiği, camlara yazı yazıldığı ve silahla havaya ateş edildiği ihbar edilmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce yapılan çalışmalarda; 6 şüphelinin parti flamalarının kesilmesi ve camlara yazı yazılması olayına karıştığı, plakasız bir motosikletteki 2 şüphelinin de havaya ateş ederek olay yerinden uzaklaştığı tespit edilmiştir. Olay yerinde 3 adet kurusıkı silah kovanı elde edilmiş olup, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” denildi.