Kızılcık Şerbeti izleyenlere kötü haber geldi! Sürpriz gelişme yaşandı: Final..

Show TV ekranlarında yayınlanan ve pek çok kişinin de yakından takip ettiği Kızılcık Şerbeti dizisi son dönemlerde gündemden düşmüyor. RTÜK geçtiğimiz günlerde diziye 5 bölüm durdurma cezası vermiştir. 14 Nisan’da yayınlanması beklenen yeni bölümü ise bu sebepten ötürü yayınlanamadı. RTÜK 5 hafta yayın durdurma cezasının yanında 1,5 milyon TL’de para cezası kestiğini belirtmişti.

Konuya ilişkin Yazar Müzisyen Sina Koloğlu tarafından şoke eden bir açıklama yapıldı.

CEZANIN GEREKÇESİ

Kızılcık Şerbeti dizisinin yayınını bir süre durdurulması, farklı kanallardaki pek çok dizi oyuncusunun da tepkisine neden olmuştu. Koloğlu Kızılcık Şerbeti dizisindeki son gelişmeleri Twitter üzerinden aktardı.

Dizideki kadına şiddeti sahneleri gerekçesi ile 5’er kez yayın ve program durdurma cezası ile üst sınırdan para cezası verilmişti. Cezanın gerekçesi olarak da dizinin 18’inci bölümünde Nursema isimli kadının ailesinin baskısıyla zorla evlendirilmesi ve evlendiği erkek tarafından camdan atılması olarak gösterilmişti.

SHOW TV YAYINLAMA KARARI ALMIŞTI..

Show TV ise Cuma günü RTÜK’ün ceza kararının kendilerine e-posta ile ulaştığını ancak posta yolu ile ulaşması gerektiği için dizinin yayınlanmasına karar vermişti. Ancak geçen Cuma günü bölümün özetinin yayınlandığı sırada Show TV lisans iptali riski ile karşılaşınca yayını durdurmuştu.

Koloğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu yılın flaş dizisi Kızılcık Şerbeti tam da bu aşamaya geldi. RTÜK’ün verdiği 5 haftalık yayın ve para cezası sonrası yaşananlar, diziyi bu noktaya getirdi. Show TV son itirazını İdare Mahkemesi’ne yaptı. Cevap bekleniyor. Mahkeme, ‘dizi sürsün’ derse, 32 bölüm üzerinden düşünülen sezon finali gerçekleşecek. ‘RTÜK haklı’ derse, 27 bölüm sonunda final olacak. Bir başka şık, ki bu en istenmeyeni; dizinin final yapması. Şu an set durmuş durumda” ifadesini kullandı.

Koloğlu şunları kaydetti:

“Bana gelen bilgi, çekilen bölümler yayınlanmasa da yapım şirketinin ücretleri ödeyeceği yönünde.”

Exit mobile version