Seçime günler kala YSK’dan flaş karar! 16 ilde pusulalar farklı olacak: Millet İttifakı’nda o isimlere yasak geldi

Seçime 25 gün kala YSK’dan flaş bir karar geldiği duyuruldu. Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı karara göre CHP ve İYİ Parti’nin fermuar modeli ile seçime gideceği biliniyordu. Ancak alınan kararda 16 ilde Millet İttifakı isminin kullanılmayacağı belirtildi. Seçimde 9 ilde sadece CHP, 7 ilde ise sadece İYİ Parti logosu görebilecek. İşte detaylar..

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine adım adım ilerliyor. Yüksek Seçim Kurulu aldığı karar Millet İttifakı’nı yakından ilgilendiriyor. 16 ilde fermuar modeli ile anlaştıklarını duyuran CHP ve İYİ Parti için oy pusulaları değişecek.

16 İLDE FERMUAR KARARI ALINMIŞTI

Daha önce yapılan açıklamalarda 16 ilde fermuar kararı alınmıştı. CHP Çorum, Düzce, Batman, Van, Bartın, Adıyaman, Çankırı, Amasya ve Hakkari illerinde kendi logosu ile seçime gitme kararı alırken; İYİ Parti ise Gümüşhane, Bayburt, Aksaray, Yozgat, Muş, Bitlis, Erzurum illerinde kendi parti logosu ile seçime katılma konusunda mutabık kalınmıştı.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haber şu şekilde:

“Söz konusu 16 ilde “Millet İttifakı” adının kullanılamayacağına karar verdi. Bu illerde sadece aday gösteren partinin logosu bulunacak. Söz konusu partinin logosunun üzerinde “Millet İttifakı” ibaresi yer almayacak.

9 İLDE SADECE CHP, 7 İLDE SADECE İYİ PARTİ LOGOSU OLACAK

Millet İttifakı seçmenleri 14 Mayıs’ta; Çorum, Düzce, Batman, Van, Bartın, Adıyaman, Çankırı, Amasya ve Hakkari’de sadece CHP logosunu; Gümüşhane, Bayburt, Aksaray, Yozgat, Muş, Bitlis, Erzurum illerinde ise sadece İYİ Parti logosunu görecek”

Exit mobile version