İstanbul’da yaşayanlara son dakika açıklandı! 30 Nisan duyurusu geldi: İstanbullular aman dikkat

İstanbul’da yaşayan herkesi ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul’da toplu taşıma için pek çok kişi İstanbulkart kullanıyor. Konuya ilişkin BELBİM tarafından yapılan açıklamaya göre 30 Nisan tarihinden itibaren yeni sözleşmenin geçerli olacağı ifade edildi. Bu tarihe kadar işlem yapmayan İstanbulluların kartları iptal edilecek. Konuya ilişkin detaylar belli oldu.

BELBİM, yaptığı açıklamasında İstanbulkart kullanıcılarını uyardı. Buna göre 30 Nisan 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yeni uygulama kapsamında 3 yıl boyunca kullanılmayan kartlar iptal edilecek. Kartını yenilemek isteyenler için yenileme işleminin yapılabileceği ifade edildi. BELBİM İstanbulkart kullanıcılarına hem SMS hem de mail yolu ile bilgilendirme yapacağını belirtti.

30 NİSAN SON TARİH

BELBİM, İstanbul kartı olanlar için duyuru yaptı. Yeni kararın 30 Nisan tarihinde yürürlüğe gireceğini belirtti. 3 yıl boyunca kullanılmayan kartların kullanıma kapatılacağı açıklandı. Açıklamanın devamında toplu taşıma kartından yararlanmak isteyenlerin yapması gerekenler de belirtildi. Alınan bu önlemle birlikte kartın kaydedilmesi halinde kart sahibinin kimliğinin belirlenebileceği söylendi.

İŞLEMLER NASIL YAPILACAK?

BELBİM, İstanbulkart web sayfası üzerinden ya da İstanbulkart merkezlerinden işlemlerin yapılabileceğini belirtti. İstanbulkart Merkezi’ne giden kişilerin başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak işlemleri tamamlayabileceği de gelen bilgiler arasında.

Exit mobile version