İslam Memiş açıkladı! Altın önce çakılacak, sonra sert yükselecek: İşte altının düşeceği o tarih

Altın fiyatlarına ilişkin özellikle uzman isimlerin yaptığı açıklamalar günde oluyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altına ilişkin öngörülerini paylaştı. Altının önce çakılacağı daha sonra da sert bir şekilde yükseleceğini belirten Memiş zamanı da söyledi. İşte İslam Memiş’in yaptığı o açıklama ve detaylar..

Altın piyasasının önemli isimleri arasında olan İslam Memiş, altını olanları da altın alacakları da sevindiren haberi verdi. Memiş açıklamasında altın borcu olanlara kötü haberi verdi. Son hafta rekor kıran altın fiyatlarına ilişkin Memiş tarafından hem uyarı hem de altın alımına ilişin açıklama yaptı.

Gram altında rekor için “Bir uyarım var” diyen Memiş uzun vadedeki rekorları da açıkladı.

“ÖNÜMÜZDEKİ TOPLANTILARDA FED ARTIŞ KARARI ALACAK”

Altın fiyatlarında rekorlu bir haftanın geride kaldığını söyleyen Memiş, şu açıklamayı yaptı:

“Kapalıçarşı’da bozdurma 1320, alma fiyatı 1328, orta ve uzun vadede yeni rekorlar görmeye devam edeceğiz. Hem dolar hem ons tarafındaki yükselişler gram altını pozitif etkileyecek. Geride bıraktığımız haftada ABD enflasyon verisi önemliydi. Şimdi gözler Fed’in mayıs toplantısında. 25 baz puan artırım yapacak mı pas mı geçecek. Muhtemelen 25 baz puan artışla seneyi tamamlayacak. Bu da ons altında yükselişleri destekliyor. Jeopolitik risklerde artışlar da var”

ALTIN BORCU OLANLAR DİKKAT

“Ancak bir uyarımız var. Çok yüksek bir rakamda olduğumuz için kısa vadede düzeltmeye ihtiyacımız var. Zamanında altın almamış yatırımcılar için de zaman zaman fırsatlar olacaktır. Önümüzdeki haftalarda buraları beklemeye devam edeceğiz. Kar satışlarında hiç almamış ya da altın borcu olanlar için fırsat olacak. Elinde altın olanlar da yerine koyarız diye bir şey yok. O piyasa bitti, beklemeye devam etsinler. 1450-1550’li rakamlar var önümüzde”

 

Exit mobile version