Bakanlıktan acil açıklama: Bayram tatili ve ara tatili planlayanlar dikkat! Bayrama sayılı gün kala açıklandı

Bütün okullar 24 Nisan tarihine kadar kapandı. Önümüzde de Ramazan Bayramı tatili var. Bayram tatili ve ara tatili birleştirmek isteyenler için Ticaret Bakanlığı’ndan önemli bir açıklama geldi. Bakanlık yaptığı açıklamasında vatandaşları “Hayali otel” konusunda dolandırılmamaları için uyardı. İşte detaylar..

Konu ile ilgili yapılan açıklamada Ticaret Bakanlığı’nca, paket tur ya da konaklama faaliyetinin aldatıcı, yanıltıcı nitelikte olduğu değerlendirildiğinde, ticari reklam ve haksız ticari uygulamaları denetlemekle görevli Reklam Kurulu Başkanlığı’na başvurulması gerektiği bildirildi.

30 GÜN İÇİNDEKİ EN DÜŞÜK FİYAT

Reklam verenler indirim yapıldığını gösteriyorsa, mutlaka indirimden önceki fiyatı ve indirim uygulamasından önceki 30 gün içindeki en düşük fiyatın işaret edilmesi zorunlu. Vatandaşlar burada indirimden önceki fiyat ile kıyaslamasını yaparak, yapılan reklamın bu anlamda bir yanıltıcılığa sahip olup olmadığını kontrol edilebiliyor.

ÖDEMEYİ ÖNDEN GÖNDERMEYİN

Konuya ilişkin Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Birol Akman da, DHA’ya önemli açıklamalarda bulundu. Akman, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Otel hakkında iyice bilgi edinilmeden rezervasyon yapılmamalı. Özellikle web siteleri çok önemli. 3-4 yıldızlı otellere rezervasyon yapılırken çok dikkat edilmeli. Fotoğraflara dikkat edilmeli. Fotoğrafları, otellerin web sitesindekilerle uyumlu mu buna bakılmalı. Ödemeyi önden göndermesinler, ödemeyi girişte yapmayı talep etsinler. Web sitesine ödeme yapılmamalı, banka hesabına gönderilmemeli, direkt otelde girişte ödeme yapılması da dolandırıcılığın önüne geçilebilir. Fotoğrafların ve oda görsellerinin otelin web sitesindeki ile uyumlu olması çok önemli. Telefon numarası bulunarak, bu şekilde de iletişim kurarak kendilerini garantiye alabilirler”

Exit mobile version