Editörün SeçtikleriGenel

Bugünden itibaren tüm Türkiye’de yasaklandı: 4,5 ay boyunca yasak geçerli olacak! Son dakika duyuruldu

Tüm Türkiye’de geçerli olan karar duyuruldu. Gelen son habere göre denizlerde av yasağı bugünden itibaren başladı. Yeni av sezonu Akdeniz dışında bütün denizlerde 1 Eylül’de, Akdeniz’de ise 15 Eylül’de başlayacak.

Konuya ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz yıl yapılan denetimlerde kaçak avcılıkla elde edilen 480 ton su ürününe el konuldu. Yasağa uymayan 8 bin 21 kişi ve iş yerine idari ceza uygulandı.

ARALIK VE OCAK AYLARINDA YOĞUN GÖRÜLDÜ

Denizlerdeki av yasağı bugünden itibaren tüm Türkiye’de uygulanmaya başladı. Geçtiğimiz yıl, özellikle palamut avcılığı bakımından çok verimli bir şekilde geçti. Sezon başından kasım ayına kadar av vermeyen hamsi ise özellikle aralık ve ocak aylarında yoğun bir şekilde görüldü.

21 ŞUBAT – 15 NİSAN ARASINDA DURDURULMUŞTU

Bakanlık tarafından şubat ayında önemli bir çalışma yapıldı. Yapılan çalışmaya göre avlanan balıkların yasal avlanabilir boy uzunluğunun altında olduğu ve et veriminin de düşük olduğu açıklandı. Bu sebepten dolayı 21 Şubat tarihinden 15 Nisan tarihine kadar hamsi avcılığı durdurulmuştu.

Endüstriyel olarak avcılık yapan balıkçı gemileri 1 Eylül tarihinde Akdeniz’de ise 15 Eylül 2023 tarihinde sezona başlayabilecek. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar ise yasaktan muaf tutularak avcılık yapmaya devam edebileceği belirtildi.