Ödemeler hesaplara yatıyor: Bakanlık müjdeyi verdi! Aile Bakanlığı hesaplara 4.336 TL yatıracak

Aile Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Gelen son habere göre ödemelerin hesaplara bugünden itibaren geçmeye başladığı belirtildi. Hesaplara toplam da 4.336 TL yatırılacağı açıklandı. Peki, kimler bu ödemeyi alabilecek? İşte detaylar..

Dar gelirli vatandaşlar destek sahibi olmak için e-Devlet üzerinden başvurularına devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ödemelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Nisan ayı itibarıyla pek çok kişi destek ödemelere ilişkin açıklamaları takip ediyordu.

BAKANLIK AÇIKLADI

Aile Bakanı Derya Yanık yapmış olduğu açıklamasında evde bakım yardımı ödemelerinin başladığını açıkladı. Ödemelerin nisan ayında bayram öncesi verilip verilmeyeceğini merak etmeye başlamıştı. Bakanlık, toplam da 2 milyar 432 milyon TL tutarındaki evde bakım yardımının hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başladığını söyleyerek, şunları ifade etti:

”Türkiye Yüzyılı yürüyüşünde, kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz ile hareket etmeyi sürdürüyoruz. Bu kapsamda toplam 2 milyar 432 milyon TL tutarındaki Nisan ayı Evde Bakım Yardımı ödemelerini hesaplara yatırmaya başladık”

EVDE BAKIM AYLIĞI NE KADAR ÖDENECEK?

Evde bakım yardımı ödemelerinin ne kadar olduğu da belli oldu. Asgari ücrete gelen zam sonrasında evde bakım yardımının miktarı 4.336 TL seviyesine çıkarılmıştı.

Exit mobile version