Editörün SeçtikleriEkonomi

Altına yatırım yapan ve yapacaklar dikkat! Kritik seviyeler az önce belli oldu: Çok iyi dinleyin

Altın fiyatları son dönemlerin en çok araştırılan konuları arasında yerini aldı. Altın fiyatları üzerinde belirleyici etkisi olan ABD Mart ayı enflasyon verileri belli olmuştu. Açıklanan veriler sonrasında gram altın peş peşe rekorlar kırmaya başladı. Yatırım yapacak ve yatırım yapanlar altındaki yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Yeni altına yatırım yapmak isteyenler için önemli açıklamalar peş peşe geldi. İşte uzmanının yaptığı açıklama ve merak edilenler:

Altın fiyatlarında yükseliş tüm hızı ile devam ediyor. Son dönemlerde rekorlara doymayan altın fiyatları, ABD enflasyon verisinin açıklaması ile birlikte rekor kırmaya başladı. Konuya ilişkin açıklama Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şenol Kaan tarafından yapıldı. Altın yükselecek mi, düşecek mi? altın alınır mı?

BÜYÜK BİR GERİ ÇEKİLME OLABİLİR

Kaan, YouTube kanalı üzerinden yaptığı açıklamasında ons altının 2040 seviyelerini aşmayacağını bir geri çekilme yaşayabileceğini belirterek, “2000’li bölgelerin altında bir kapanış gerçekleşirse işte o zaman 1945 seviyelerine kadar bir geri çekilme olabilir” dedi.

2024 YILINA KADAR SABIRLA BEKLEYENLER..

Altında fırsatın olması için fiyatların 2 bin seviyelerinin altına inmesi gerektiğini ifade eden Kaan açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Eğer ons altın yeniden yükselişe geçer, 2050’li seviyelere kadar çıkar ise direnç seviyesi kırılmış olur ve o zaman 2098-2100’lü seviyelere kadar fiyat artışı ile karşı karşıya kalabiliriz”

“2024 yılına kadar sabırlı bir şekilde bekleyen yatırımcılar için harika rakamların geleceğini düşünüyoruz”