Editörün SeçtikleriEğitimGenel

Öğrenci ve veliler dikkat! Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 24 Nisan duyurusu geldi

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan son dönemlerde peş peşe kararlar alınmaya devam ediliyor. Gelen bir son dakika haberine göre MEB önemli bir karar aldı. Bakan Özer, yaptığı açıklamasında deprem sebebi ile eğitime ara verilen Adıyaman ve Hatay’daki bütün okulların 24 Nisan tarihinde açılacağını duyurdu. İşte detaylar..

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde 11 ilimiz birden etkilenmiş, ağır hasar almıştı. Depremin yaraları sarılmaya devam edilirken, okullar da bu süre içerisinde bir süre ara tatil ilan edilmişti.

BAKAN ÖZER AÇIKLAMA YAPTI

Deprem bölgesinde eğitim ve öğretim yavaş yavaş başlıyor. Bazı sağlam okullarda eğitim ilk zamanlarda başlarken, depreme dayanıklı olmayan okullarda henüz eğitim başlamamıştı. Konuya ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapıldı.

24 NİSAN’DA BAŞLIYOR

Mahmut Özer yaptığı açıklamasında 81 ilde tüm ilçelerde eğitimin 24 Nisan’da başlayacağını belirterek, “Hatay ve Adıyaman’da 24 Nisan yani 1 haftalık ara tatil sonrası eğitim öğretimin başlaması kararı aldık. Yani 24 Nisan itibari ile 81 ilde tüm ilçelerde eğitim başlayacak.” ifadelerini kullandı.