Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bayram öncesi maaş zammı açıklandı: Yüzde 40 zam müjdesi geldi! Yeni maaşlar belli oldu

Son dönemlerde ülke genelinde belediyelerden yeni dönem zamları açıklanmaya başladı. Yapılan son açıklamaya göre bir belediye daha çalışanların maaşlarına zam yaptığını açıkladı. Yüzde 40 zam müjdesi ve detaylar belli oldu. İşte merak edilenler..

Belediyeler çalışanları için yapılan anlaşma sonrasında çalışanların maaşlarına zam yapılıyor. Görüşmeler sonrasında mutabakata varılması halinde kamuoyu ile yapılan anlama paylaşılıyor.

BELEDİYE ANLAŞMAYI İMZALADI

Son olarak Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Hak İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşme görüşmeleri yapıldı. Buna göre Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bir yanda yatırımlarımız devam ederken diğer yandan belediye bütçemizin el verdiği oranda çalışanlarımıza destek olmaya çalıştık. Hiçbir işçimizi mağdur etmeyiz. Çalışanlarımızın alın teri ve emeğinin karşılığı sözleşmeye yansımıştır. Çalışanlarımızla bir aileyiz ve onların alın teri kurumadan haklarını vermek için gayret ediyoruz. Toplu iş sözleşmesi başta çalışanlarımız olmak üzere hepimize hayırlı olsun”

BAYRAMLARDA İKRAMİYE VERİLECEK

Mustafakemalpaşa Belediyesi ile Hak İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucunda anlaşmaya varıldı. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile birlikte, çalışanlara yüzde 40 zam yapıldı. Ramazan Bayramında bin 500, Kurban Bayramında ise 2 bin 500 TL ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

ZAM AÇIKLAMALARI PEŞ PEŞE GELİYOR

Maaş zamlarının belirlenmesi için sendikalar ve belediyeler arasında görüşmeler tüm hızıyla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde maaş zammı ve duyurulara ilişkin haberler geldiğinde sizlerle paylaşıyor olacağız.