EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

18-29 yaş arasına güzel haber: Geri ödemesiz 84 bin TL ödeme yapılacak! Başvuran herkes alabilecek

Son dönemlerde belirli yaş arasındaki vatandaşlara müjdeli haberler peş peşe gelmeye başladı. Gelen son habere göre İŞKUR’un iş başı eğitim programları için katılımcılara ödenen ödeneklere zam geldi. 9 aylık bir işbaşı eğitimine katılan bir kişiye 9 ay boyunca toplam da 84 bin TL net ödeme yapılacak. İşte detaylar..

İŞKUR işbaşı eğitim programlarında ödediği ücretlerde zam yaptığını duyurdu. 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 33 zam yapıldığı açıklandı. İş arayan katılımcılara ödenecek olan günlük ücret 327 TL olarak tanımlandı.

KİMLER KATILABİLECEK?

Kimlerin programa katılıp maaş alabileceği merak ediliyor. İşbaşı eğitim programına katılmak isteyenler için yaş sınırının 18-29 olduğu belirtildi. Program süresi en fazla 9 ay olarak belirtildi. Ayı zamanda isteğe bağlı dışarıdan sigorta yatıranlar da bu programa katılabilir.

İşverenler yüzde 50 istihdam taahhüdü verilmesi koşulu ile sigortalı çalışanların yüzde 30’una kadar kontenjan kullanabilecek.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 327.18 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 163.59 TL ödenecek. Lise ve altı örgüt eğitime devam öğrenciler için günlük tutar 245.38 TL, diğer öğrenciler için ise bu tutar 327.18 TL olacak.