EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Emeklilere müjdeli haber verildi: Bütün emeklileri kapsıyor! Son dakika duyuruldu

Emekliler için müjdeli haberler peş peşe geldi. Gelen bir son dakika haberine göre EYT kapsamında emekli olan vatandaşlar da dahil olmak üzere milyonlarca emekliye maaş ve ikramiye ödemeleri bu haftadan itibaren ödenmeye başlayacak. Emeklilere müjdeli haber resmen duyuruldu!

Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Emekli aylık ödemelerinin Ramazan Bayramı’ndan önce yapılacağı açıklandı. Emekliler aylıklarını 14 Nisan’da almaya başlayacak. Aynı zamanda EYT’lilerin ilk aylıkları da bu sürede ödenmiş olacak.

SGK EMEKLİLERİ

Yapılan açıklamaya göre SGK’da maaş ödeme günü 17, 18, 19, 20 Nisan olan emekliler bayram ikramiyelerini ve aylık maaşlarını 14 Nisan tarihinde alacak. Maaş ödeme günü 21, 22 ve 23 Nisan olan emekliler ise 15 Nisan’da ödemelerini alacak. 24, 25 ve 26 Nisan tarihinde aylık alanlar ise 16 Nisan tarihinde paraları hesaplarına yatırılacak.

BAĞ-KUR EMEKLİLERİ

Bağ-Kur kapsamında 25 ve 26’sında maaş alanlar aylık ikramiyelerini 17 Nisan tarihinde alacak. 2 ve 28’inde maaş alanlar ise 18 Nisan’da ödemelerini alabilecek.

EMEKLİ SANDIĞI

Bunların dışında Emekli Sandığı’ndan maaş alan memur emeklileri ise Ramazan Bayram ikramiyelerini 19 Nisan tarihinde alabilecek.