Seçime günler kala flaş karar! O parti seçimlerde geri çekildi: “Muhalefet çalışmamıza devam edeceğiz”

Türkiye 14 Mayıs tarihinde büyük bir seçime gidecek. Ancak seçime günler kala o partiden flaş bir karar geldi. Yapılan açıklamada 14 Mayıs’taki 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için sundukları aday listelerini geri çekeceklerini belirterek muhalefete destek vereceklerini açıkladı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) 14 Mayıs’taki 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için sundukları aday listelerini geri çekeceklerini belirterek, “Seçime katılmayıp muhalefet bloğuna Meclis aritmetiğinde üstün bir ortalama yakalama şansı bırakmak istiyoruz.” dedi.

MUHALEFET BLOĞUNA ŞANS BIRAKMAK İSTİYORUZ

Baş, yaptığı açıklamasında partisinin barajı geçebilecek pozisyonda olmadığını bu durumda da seçime girmelerinin iktidarı aritmetiğin üstüne taşıyacağını belirterek, “Bu seçime katılmayıp muhalefet bloğuna Meclis aritmetiğinde üstün bir ortalama yakalama şansı bırakmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

BU İKTİDARIN ZARAR VERDİĞİNİ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bir sonraki seçimlere daha güçlü bir şekilde hazırlanacaklarını söyleyen Başkan, şunları dedi:

“Muhalefet çalışmamıza devam edeceğiz. Biz bu iktidarın yanlışlarını anlatmaya devam edeceğiz. Bu iktidarın kaldığı takdirde Türkiye’ye zarar verdiğini, vereceğini anlatmaya devam edeceğiz. Burada olacağız, seçime giriyormuş gibi çalışacağız”

Exit mobile version