Parası olan elini çabuk tutsun: Bugün alırsanız uygun, yarın alırsanız zamlı olacak

Akaryakıt fiyatlarında dalgalı bir süreç devam ediyor. Özellikle OPEC+ ülkelerinin günlük petrol üretiminin azaltılacağını açıklamasından sonra fiyatların artacağı tahmin ediliyordu. Gelen son habere göre bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarına zam geliyor.

Geçtiğimiz yıl başlayan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş akaryakıt fiyatlarının rekor seviyelere çıkmasına neden oldu. Benzin ve motorin için zam haberleri peş peşe gelmeye başladı. Gelen son habere göre motorine bu gece yarısından itibaren 67 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Zamlı rakamların ise hemen pompa fiyatlarına yansıyacağı tahmin ediliyor.

BU GECE YARISI ZAMLANACAK

Sektör yetkilileri tarafından gelen son habere 11 Nisan Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine 67 kuruşluk zam gelmesi bekleniyor.

Buna göre İstanbul’da motorinin litre fiyatı 20 lira 98 kuruştan, Ankara’da 21 lira 40 kuruştan ve İzmir’de ise 21 lira 47 kuruştan satılacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

 

Exit mobile version