Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

TC kimlik numarasının son hanesine göre para yatırılacak! Hemen hesaplarınızı kontrol edin

Devlet, çeşitli isimler adı altında vatandaşlara yardım ödemelerine tüm hızı ile devam ediyor. Gelen son habere göre TC kimlik numarasının son hanesine göre para yatırılacağı belirtildi. Hemen hesaplarınızı kontrol edin. Bakanın açıklaması ve ödeme detayları haberimizde

Tarımsal üretimi artırmak, çiftçilerin üzerindeki ekonomik yükün bir kısmını almak adına Tarım ve Orman Bakanlığı çeşitli destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Ödemeler düzenli olarak ay ay hesaplara yatırılıyor.

ÖDEMELER YAPILIYOR

Gelen son habere göre Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yaptığı açıklamasında tarımsal destek ödemesinin hesaplara aktarılmaya başladığını duyurdu. Toplam da 1 milyar 268 milyon 568 bin 419 TL’lik ödemelerin hesaplara aktarılacağını belirtti.

Yapılan son açıklamaya göre TC kimlik numarasının sonu 0 ve 2 olanlar 14 Nisan 4, 6 ve 8 olanlara ise 7 Nisan tarihinde ödeme yapılacak.

Destek ödemesine dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Kirişçi ”1 milyar 268 milyon 568 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

BAKANLIĞIN DESTEK ÖDEMESİNİN DETAYLARI

Çiftçilere sağlanan tarımsal destek ödemesinin detayları şu şekilde:

Fındık Alan Bazlı Gelir desteği kapsamında 845 milyon 133 bin 986 TL

Yaş Çay desteği kapsamında 379 milyon 492 bin 146 TL

Hububat – Baklagil ve Dane Mısır desteği kapsamında 25 milyon 641 bin 987 TL

Bombus Arısı Kullanım desteği kapsamında 18 milyon 261 bin 600 TL

Damızlık Ana Arı desteği kapsamında 38 bin 700 TL