Resmen açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 11 Nisan müjdesi! Sosyal medyadan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir açıklama yaptı. Yerli ve milli imkanlar ile üretilen yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydusu olan İMECE’nin 11 Nisan tarihinde uzaydaki yörüngesine fırlatılacağını açıkladı.

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Erdoğan açıklamasında, “Yetişmiş insan kaynağımız, sağladığımız imkânlar ve geliştirdiğimiz teknolojiler sayesinde küresel uzay yarışında var olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

21 ŞUBAT TARİHİNDE GÖNDERİLDİ

Türkiye’nin uydu teknolojileri konusunda yurt dışına olan bağımlılığın azaltılmasına adına İMECE uzaya fırlatılacak. Geri sayım başladı. Kısıtlama olmadan yüksek çözünürlüklü uydu dünyanın herhangi bir yeri için uydu görüntüsü çekebilecek. Space X tarafından yörüngeye fırlatılacak. Kahramanmaraş depremi dönemi olduğu için 21 Şubat tarihinde uydu sessiz bir şekilde ABD’deki fırlatma üssüne gönderildi.

2017 YILINDA BAŞLADI

2017 yılında başlayan İMECE projesi 11 Nisan’da ait olduğu yerde olacak. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı (SBB) ve TÜBİTAK 1007 programı ile desteklenen, Milli Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı koordinasyonu ile yürütülen proje kapsamında geliştirilen İMECE Uydusu, yörüngedeki testleri tamamlandıktan sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine dahil olacak.

Erdoğan paylaşımında şu ifadeyi kullandı:

Yerli ve millî imkânlarla ürettiğimiz yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydumuz İMECE, 11 Nisan’da uzaydaki yörüngesine fırlatılacak.

Yetişmiş insan kaynağımız, sağladığımız imkânlar ve geliştirdiğimiz teknolojiler sayesinde küresel uzay yarışında var olmayı sürdüreceğiz.

Exit mobile version