Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Emeklilikte yeni şart! Çalışma Bakanı Bilgin açıkladı

Çalışan vatandaşların en büyük hayali ileriki dönemlerde rahat bir emeklilik geçirebilmek. Ancak gelen son habere göre milyonlarca Bağ-Kurlu vatandaşlı ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Emeklilik için yeni şart resmen duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran arasında bir görüşme düzenlendi.

Yapılan görüşmede Bağ-Kurlu işverenlerin emeklilik için gereken 9 bin prim gün şartının düşürülmesi ele alındı. Görüşmeden sonra ise açıklamalar peş peşe geldi.

PRİM GÜN SAYISI DÜŞÜRÜLSÜN

ATO Başkanı Baran ve Vedat Bilgin arasında bir görüşme yapıldı. Baran, Bilgin’den işverenlerin emekliliği için gerekli olan 9 bin gün prim sayısının düşürülmesini talep etti. Prim ödeme gün süresinin düşürülmesi gerektiğini belirten Baran, gündemdeki konu ve sorular hakkında da bilgiler paylaştı.

BAKAN BİLGİN’DEN YEŞİL IŞIK

Görüşmede Bakan Bilgin’in talebe olumlu yanıt verdiği ve çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Yaşanan bu gelişmenin hayata geçirilmesi halinde işverenlerin mali yükü azalacak ve çalışanlar daha erken emekli olabilecek. Milyonlarca kişinin umutlanmasını sağlayan bu gelişme ile ilgili önümüzdeki günlerde detayları sizlere aktarıyor olacağız..

Aynı zamanda görüşülen bu düzenleme iş dünyası ve çalışanlar tarafından da olumlu bir şekilde karşılandı.

Exit mobile version