Akaryakıt fiyatları için 9 Nisan duyurusu: Acilen depolarınızı doldurun! Açıklanan karar sonrasında rekor zam yapılacak

Akaryakıt fiyatları için 9 Nisan duyurusu: Acilen depolarınızı doldurun! Açıklanan karar sonrasında rekor zam yapılacak

Geçtiğimiz günlerde tüm dünyayı şoke eden bir karar açıklanmıştı. OPEC+ aldığı yeni kararında mayıs ayından itibaren üretim kesintisine gitme kararı alındığını belirtmişti. Alınan bu karar sonrasında petrol fiyatları yüzde 6 oranında arttı. Bu da akaryakıt fiyatlarına direkt zam olarak yansıdı. Ülkemizdeki akaryakıt fiyatları için zam duyurusu geldi. İşte detaylar..

OPEC dışı bazı üretici ülkelerin oluşturduğu OPEC+ grubu mayıs ayından itibaren günlük üretimde 1,16 milyon varil azaltma kararı aldı. Bu durum akaryakıt fiyatlarının artmasına neden oldu.

ÖNCE BENZİN ETKİLENDİ

Alınan bu karardan sonra ilk olarak benzin fiyatları zamlandı. Yapılan açıklama ile 5 Nisan Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 12 kuruşluk zam yapıldı.

SIRADA MOTORİN VAR

Daha sonra da motorine zam geleceği açıklandı. Yapılan açıklamaya göre pazartesi gece yarısından itibaren motorin fiyatlarının 67 kuruş artacağı belirtiliyor.

EN ÇOK ETKİLENiEN ÜLKELERDEN BİRİ DE TÜRKİYE

OPEC+ ülkelerinin aldığı üretim kesintisi kararı sonrasında petrol fiyatları 85 dolar seviyesine sabitlendi. Ancak şimdiden pek çok felaket senaryosu yazılmaya başlandı. Konu ile ilgili uzmanlar yaptığı değerlendirmesinde aralarında Türkiye’nin de olduğu Arjantin, Pakistan ve Güney Afrika’nın bu durumdan en çok etkilenecek ülkeler olduğunu belirtti.

Exit mobile version