Hükümet harekete geçti: Yüzde 33 zam yapıldı! Günlük 327 TL ödeme yapılacak

Hükümetten gençlere güzel haber geldi. Gelen son habere göre işbaşı eğitim programı kapsamında çalışan gençlere bu ayın başından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 33’lük zam yapılacak. Yüzde 33 zam sonrasında günlük ödemeler 327 TL oldu. 9 aylık işbaşı programı kapsamında ise toplam da 84 bin TL ödeme yapılmış olunacak. İşte detaylar..

Konuya ilişkin Sabah’tan Hazal Aktaş’in aktarmış olduğu habere göre bu yıl 500 binin üzerindeki gence işbaşı eğitim programları ile iş kapısı açıldı. 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere ise ödemelere yüzde 33 zam yapıldı.

6 AYDA 51 BİN TL ÖDEME

Altı aylık programın devamında gençler 8 bin 506 TL’den 6 ayda 51 bin TL ödeme alacaklar. Geleceğin meslekleri olarak belirtilen siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı, kodlama programlarına katılan kişilere günlük 359,90 TL ödenecek. 9 ay boyunca devam eden bu program sonrasında 84 bin 216 TL ödenmiş olacak.

İŞKUR DESTEKLİ PROGRAM

Geleceğin meslekleri olarak görülen bu program da özellikle oyun geliştirme uzmanı, kodlama ve bulut bilişim meslekleri popüler. Programa katılan 18-29 yaş arasındaki gençler için bu program 9 ay boyunca devam ediyor. Bilişim ve imalat sektörü için süre 6 ay olurken, diğer sektörlerde kurs en fazla 3 ay devam edecek. Program boyunca iş kazası, meslek hastalığı sigortası İŞKUR tarafından karşılanıyor.

Exit mobile version