Ünlü oyuncuya şok hapis cezası: Hırsızlık yaparken yakalanmıştı! İlk celsede hapis..

Oyuncu Sakine Haksever, daha önce bir mağazan ödeme yapmadan ayrılmak istediği iddia edilmişti. Ünlü ismin hakim karşısında çıkarıldığı ilk duruşmada hapis cezası aldığı, cezasının ertelenmesine karar verildiği belirtildi.

Olay geçtiğimiz yılda 18 Aralık tarihinde meydana gelmişti. Oyuncu Sakine Haksever 470 TL tutarında 3 parça eşyayı ödeme yapmadan mağazadan ayrılmak istediği iddiası ile hakim karşısına çıktı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Haksever avukatı ile hazır bulundu.

KARAKOLDA VERDİĞİ İFADEYİ KABUL ETMEDİ

Duruşmada savunmasını yapan Haksever, karakolda verdiği ifadeyi kabul etmeyerek şunları söyledi:

“Olay günü mağazaya alışveriş yapmaya gittim. Alışveriş esnasında spordan çıkmıştım, sırt çantam vardı. Alışverişimi yaptım, birkaç eşyayı sırt çantamın üzerine koymuştum.

ÜRÜNLER ÇANTAMA DÜŞMÜŞ

Mağazadan çıkarken güvenlik dedektoru öttü, geri döndüm. Uzattım ve görevlilere bakın dedim. Görevliler beni alıp arkada depo gibi bir yere götürdüler, çantamı aramaya başladılar. Elimdeki spor çantasından 2-3 parça ürün çıktı. Ürünlerin içine düştüğünün farkında değildim, bunun yanlışlıkla olduğunu ifade etmeye çalıştım”

1 YIL 8 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme dinleme yaptıktan sonra kararını açıkladı. Sakine Haksever’i “Bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlığa teşebbüs” suçundan takdiri indirim de uygulayarak 1 yıl 8 ay 25 gün hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın işlenilen suç sonrasındaki pişmanlığı ve tekrar suç işlemeyeceği göz önünde bulundurularak cezanın ertelenmesine karar verildi.

 

Exit mobile version