Kirada oturanlara kötü haber! Yüzde 10 zam geliyor: İşte son gelişmeler

Son dönemlerde artış gösteren kiralar sebebi ile ev sahibi ve kiracılar arasında problemler baş göstermeye başladı. Kirada oturanları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Artık ev sahipleri geçmişe yönelik alacak davası açabileceği belirtildi. En az yüzde 10 zam yapılacak. Son gelişmeler ve merak edilenler haberimizde:

Ülkemizde yaşayan kiracılar hakkında son dakika gelişmesi yaşındı. Ev sahipleri artık enflasyon oranı üzerinden geçmişe dönük dava açabilecek. Alamadıkları zamları bu yolla alabilecekler. Buna göre 3 büyükşehir için kiralarda en az yüzde 10 zam gözüktüğü belirtildi.

SON DAKİKA AÇIKLANDI

Kiracılara önemli açıklama yapıldı. Her geçen ay artış gösteren enflasyon vatandaşların geçinmesini zorlaştırıyor. Yüksek enflasyon kiracıları ve sahiplerini geriyor. Konu ile ilgili devlet geçtiğimiz dönemlerde kiralar için yüzde 25 sınırlaması koymuştu. Ancak bu durum da sorunları tam anlamı ile çözemedi.

Daha da artan enflasyon karşısında ev sahipleri artık “Ya evi boşalt, ya da farkı öde!” diyor.

YÜZDE 10 ZAM GELİYOR

Zammını istediği gibi yapamayan ev sahipleri artık mahkemenin yolunu tutuyor. Kiracının 5 yıllık geçmişini hesaplatıyor. Kiracı 5 yıl boyunca kirasını düzenli bir şekilde ödemişse kira zamları inceleniyor. Kanuni açıdan zamlar enflasyon oranında yapılması gerekiyor. Ancak ev sahibi ve kiracı uygun noktada buluşursa enflasyon altı da zam yapılabiliyor.

Fakat anlaşmayanlar için hukuki süreç başlıyor. 5 yıllık kira farkı ve faiz oranı kiracıların karşısına dev rakamlar olarak çıkabiliyor. Ev sahipleri de resti çekerek bu rakamı ödemek istemeyen kiracılara evi boşaltmasını söylüyor.

Exit mobile version